Tämä ohje myös Maku-lehden uusimmasta numerosta. Vaihdoin vain jauhot gluteenittomiin. Lehdessä nimellä Jumalaiset kanelipikkuleivät.
200 g voita tai margariinia
1 1/4 dl sokeria
3 1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1 pkt (2 pss) vaniljakastikeaineksia
lisäsin vielä 1 tl soodaa
Pinnalle:
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Anna taikinan levätä kelmulla peitettynä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kauli taikinasta n. 3-4 mm:n paksuinen levy ja ota piparimuotilla pikkuleipiä.
Sekoita kaneli ja sokeri matalalla lautasella. Paina jokainen pikkuleipä toiselta puolelta seokseen. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.
Kommentit