Tein äidilleni syntymäpäiväkakuksi Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjan ohjeella Mustikkaisen valkosuklaaunelman. Hyvää oli.
Pohja:
4 munan kakkupohja
Täyte:
4 dl vispikermaa
200 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g mustikoita
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä
Kostutus:
1 1/2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
Kuorrutus:
350 g valkosuklaata
1 dl kermaa
Koristelu:
Krokantteja (en löytänyt kaupasta, joten koristelin sivut vispikermalla ja pursotin päälle kuviot)
marsipaaniruusuja
Omia pohdintoja: Ohjeessa pakastemustikat valutetaan siivilässä ja lisätään kokonaisina. Mietin jo tehdessä pitäisikö kuitenkin soseuttaa marjat, jolloin täytteessä ei olisi "sattumia". Näin olisi ehkä mielestäni tullut parempi täyte, mutta tämä oli myös hyvä.
Kommentit