Tein äidilleni syntymäpäiväkakuksi Ulla Svenskin Unelmakakut-kirjan ohjeella Mustikkaisen valkosuklaaunelman. Hyvää oli.

Pohja:

4 munan kakkupohja

Täyte:

4 dl vispikermaa

200 g maitorahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g mustikoita

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

10 liivatelehteä

Kostutus:

1 1/2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Kuorrutus:

350 g valkosuklaata

1 dl kermaa

Koristelu:

Krokantteja (en löytänyt kaupasta, joten koristelin sivut vispikermalla ja pursotin päälle kuviot)

marsipaaniruusuja

Omia pohdintoja: Ohjeessa pakastemustikat valutetaan siivilässä ja lisätään kokonaisina. Mietin jo tehdessä pitäisikö kuitenkin soseuttaa marjat, jolloin täytteessä ei olisi "sattumia". Näin olisi ehkä mielestäni tullut parempi täyte, mutta tämä oli myös hyvä.