Ajatuksena oli tehdä Maku-lehden (Talvi 6/2010) ohjeella Jouluinen piimäkakku. Tein kuitenkin muutaman muunnelman sen mukaan, mitä kaapista sattui löytymään. Omasta kakustani tuli gluteeniton ja kinuskipäällysteinen, eikä muotokaan ollut kuivakakun. :)
Tässä mitä itse siihen laitoin:
4 dl gluteenittomia jauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 dl fariinisokeria
1 1/2 tl soodaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
2 1/2 dl piimää
2 pientä omenaa raastettuina
100 g sulatettua margariinia
0,5 dl vaaleaa siirappia
Kuorrutteeseen:
2 dl fariinisokeria
2 dl kuohukermaa
50 g margariinia
Kuivat aineet sekoitetaan keskenään kulhossa. Joukkoon lisätään piimä, raastetut omenat, sulatettu ja hieman jäähtynyt voi sekä vaalea siirappi. Kaadetaan voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan 175 asteessa n. 30 min.
Päälle tehdään kinuski keittämällä fariinisokeria ja kuohukermaa kattilassa kunnes seos sakenee. Joukkoon lisätään margariini ja sekoitetaan kunnolla. Annetaan jäähtyä hetki ja kaadetaan jäähtyneen kakun päälle.
Kommentit